Geneesmiddelen op reis

Het vakantieseizoen nadert. Dat betekend dat u wellicht op vakantie gaat. Houd hierbij rekening met uw medicatie. Bestel op tijd en zorg dat u geen problemen krijgt bij de douane.

Bestel uw medicatie op tijd

Voorkom stress en gedoe en bestel uw medicatie op tijd. Neem bij voorkeur 2 weken voor uw vakantie contact met uw huisarts / ons op. Dat hebben wij de tijd om uw medicatie in orde te maken. Zo kunnen wij de medicatie bestellen in de hoeveelheid die u nodig heeft. Is iets tijdelijk niet leverbaar dan hebben we nog wat tijd om te wachten tot het leverbaar is of op zoek te gaan naar een alternatief.

Voorkom u zelf stress en een fijn begin van de vakantie, bestel uw medicatie op tijd.

Medicijnrol

Gebruikt u of uw familielid een medicatierol? Dan kunnen wij een speciale vakantierol voor u bestellen. Tot een maximum van 4 weken kunnen wij dan leveren. Gaat u langer weg dan kunnen we de medicatie los leveren, maar niet in de rol. Wij moeten de medicatierol speciaal voor u laten maken. Bestel tenminste 2 weken voor vertrek de vakantierol.

Medicijnpaspoort

Niet alle medicatie mag u zo maar meenemen naar het buitenland. Medicatie voor ADHD, slaapmedicatie of zware pijnstillers zijn soms verboden in een land of alleen onder voorwaarden. U kunt een Schengen-verklaring aanvragen, dit proces kan meerdere weken duren dus vraag dit op tijd aan. Kijk voor meer informatie op de website van de overheid.

Wij kunnen een medicatiepaspoort voor u printen. Dit toont aan dat u bepaalde geneesmiddelen gebruikt en is handig mocht u onverhoopt in het buitenland medische zorg nodig hebben. Dit is geen geldig invoerdocument. Daarvoor heeft u de eerder genoemde verklaring nodig.

Bewaarcondities

Op uw bestemming kan het klimaat anders zijn dan thuis. Hoe u de medicatie moet bewaren staat vaak op het etiket, het doosje of de bijsluiter. Voor de meeste medicijnen geldt: bij kamertemperatuur (maximaal 25°C) in een droge afgesloten kast bewaren is het beste. Sommige medicatie moet in de koelkast bewaard worden. Houdt hier rekening mee.

Leg nooit zo maar medicatie in de koelkast. Vocht en lage temperaturen zijn doorgaans schadelijker voor medicatie dan een paar graden boven de 25°C.← Terug naar actueel