Medicatiebeoordeling

Een medicatiebeoordeling, ook wel medicatiereview genoemd, is een service van ons. Doel van de medicatiebeoordeling is om samen met u te kijken of het medicatiegebruik nog aansluit bij de verwachtingen en wensen van nu. Ook kijken wij of er nog iets beter kan aan uw medicatie.

De medicatiebeoordeling is bedoeld voor mensen die kwetsbaar zijn, 75 jaar of ouder zijn en/of veel medicatie gebruiken. Voldoet u niet aan een van de criteria kunt ook aan ons vragen of u in aanmerking komt.

Waarom een medicatiebeoordeling?

Soms is een lange tijd geleden medicatie voor u voorgeschreven. En is dit gedurende de tijd vaak herhaalt. Maar sluit dit nog aan bij u? Mogelijk is uw lichaam de afgelopen jaren verandert, bent u gezonder geworden, of bent u chronisch ziek geworden. Of zijn uw verwachtingen veranderd of de medische richtlijnen en kennis. Ook zien we vaak dat verschillende artsen en specialisten de medicatie hebben voorgeschreven. Dit kan voor overlap zorgen. En gebruikt u de medicatie nog wel juist? Wat weet u nog over de adviezen van 10 jaar geleden?

In de medicatie beoordeling kijken wij of de medicatie nog bij u past. Misschien kan er medicatie af. Of is het beter om medicatie anders te gebruiken. Wij zoeken het voor u uit en overleggen met u over uw medicatie.

Hoe gaat de medicatie beoordeling?

Voor de medicatiebeoordeling is het belangrijk dat u zich goed voorbereid. Denk goed na over welke vragen u heeft over uw medicatie. Gebruikt u nog medicatie of supplementen die u bij bijvoorbeeld de drogist haalt, geef dat dan door.

De apotheker vraagt uw gegevens, met uw toestemming, op bij uw huisarts. Zo kunnen wij het gesprek goed voorbereiden.

Het gesprek. Wij gaan met u in gesprek over uw geneesmiddelen.

De analyse en overleg. We gaan aan de gang met uw vragen en beoordelen de medicatie. Wij overleggen de uitkomsten met uw huisarts.

Terugkoppeling. Wij nemen weer contact met u op. We koppelen de resultaten terug van de analyse en het overleg met uw huisarts.

Wat kost een medicatiebeoordeling?

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de medicatie beoordeling. U vindt meer informatie hierover op onze pagina over vergoedingen.

← Terug naar actueel